U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

ONTDEKKEN en VERBINDEN 

…door de kracht van verbeelding

Met je collega’s en/of cliënten een thema uitdiepen op een totaal andere manier? Samen met je lotgenoten onderzoeken welke obstakels er zijn op de weg naar herstel en welke stappen je kunt zetten om verder te komen? Er speelt het één en ander bij jullie in de wijk en jullie willen graag op een creatieve manier in dialoog? Of zoek je naar wegen om de mensen binnen jouw instelling, bedrijf, organisatie, wijk of team in verbinding te brengen met elkaar? Dit zijn zo maar een paar redenen om samen met mij een workshop te organiseren!

In mijn workshops werk ik met de methodiek (ontwikkeld door Augusto Boal) die bekend is geworden onder de naam ‘Theatre of the Oppressed’. Deze methodiek wordt wereldwijd ingezet met het doel dat mensen hun eigen kracht ontdekken en leren inzetten (‘empowerment’) en hun stem laten horen in de samenleving.

Tijdens de workshop maken de deelnemers kennis met allerlei theater- speloefeningen die uitnodigen tot het delen van de eigen ervaringen en hen de kans geven hun eigen ontdekkingen te doen. Elke workshop is weer anders want de inhoud wordt bepaald door het doel van de betreffende workshop en de deelnemers die er aan meedoen. In nauw overleg maak ik een programma dat exact is afgestemd op doel en doelgroep. 

Elke workshop begint met laagdrempelige spelen waardoor de deelnemers elkaar ontmoeten, ontspannen en loskomen van hun dagelijkse besognes. Elke workshop eindigt met een spel om samen het gebeuren af te ronden. Daartussenin zit de theatrale ontdekkingsreis aan de hand van allerlei TO-oefeningen waarin het doel van de workshop centraal staat. Iedereen kan meedoen op zijn of haar eigen manier en is zelf de bepalende factor voor wat betreft zijn grenzen en diepgang.

De oefeningen van TO kunnen ingezet worden in (bijna) alle mogelijke situaties die je maar kunt bedenken en zijn een middel om inzicht te krijgen in een bepaald (gezamenlijk) thema, een situatie, jezelf en de ander. Vanuit dit inzicht kan er samen, al spelend, gezocht worden naar de gewenste situatie en kan men concrete stappen ontdekken en oefenen om een positieve verandering in gang te zetten. 

Een workshop van Holy Shift is altijd een intensieve en plezierige ervaring waarin respect en veiligheid voorop staan.