U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Elanweekend

 

Een Elanweekend betekent een weekend lang ontdekken en nieuwe wegen inslaan voor een zelfstandiger, zinvol en ´blijer´ bestaan. Een mix van creativiteit, wellness, gezonde maaltijden, meditatie en diepgaande oefeningen gericht op doorbraak in inzicht en gedragsverandering. Het programma is een afwisseling van gezamenlijke activiteiten, individuele opdrachten en enige vrije tijd in een prachtige, rustig gelegen accommodatie.

Een Elanweekend heeft een vaste structuur waarbij elk dagdeel een inleiding gegeven wordt op een thema met aansluitend oefeningen en verwerkingstijd. Het actiegerichte programma leidt de deelnemers op die manier via een proces van ontspanning, kennis opdoen en innerlijk onderzoek naar het opruimen van obstakels die het functioneren blokkeren en de deelnemers ervan weerhouden om voluit te leven. Inzichten worden vastgelegd in een dagboek met gekoppelde acties.

Juist de duur van drie aaneengesloten dagen met een opbouw in het programma en voldoende ruimte voor lichaamswerk en ontspanning, maakt dat deelnemers de mogelijkheid hebben om diepgaande ontdekkingen te doen en handvatten te vinden om een veranderingsproces in gang te zetten.

 

De coaches van het Elanweekend zijn Hanna van der Geer en Martine Jongenburger. 
Ons verlangen is weekenden te organiseren die een impuls geven tot voluit leven.

Hanna en Martine zijn breed geschoold en hebben samen ruime ervaring met mensenwerk d.m.v. individuele coaching en groepswerk. Met vallen en opstaan gaan ook wij de uitdagingen van het leven aan. Niets menselijks is ons vreemd. We bundelen onze levenservaringen, opgedane kennis, talenten, vaardigheden en professie tot een inhoudelijk rijk weekend.

 

Reacties na voorgaande weekenden:

Ik kan niet kiezen wat het meest opgeleverd heeft, omdat het de samenhang in het geheel geweest is dat mij veel opgeleverd heeft. Het was heel fijn om het mapje gevuld en wel mee te nemen. Ik heb het inmiddels al vaak gepakt om voor mezelf opnieuw te doorleven en zo al het goede vast te houden en te blijven inzetten. (L.O.)

Voor mij was het goed door even de stekker eruit te trekken en stil te staan bij het Nu. Dat doe ik thuis ook wel vaker maar door een hele andere omgeving met vreemde mensen en andere stof om na te denken zie je het allemaal eens van een andere invalshoek. Dat schept voor mij weer ruimte en inzicht waardoor de stroom er weer op kan!!! (J.V.)

De combinatie van alle activiteiten en oefeningen hebben bijgedragen aan mijn bewustwording (dichter bij mijn kern komen) en oordeel-loos kunnen waarnemen en voelen. En dat dit bewust worden ook kan vanuit meer rust en ontspanning en dat ik daarbij ook goed luister naar wat mijn lijf nodig heeft. (S.M.)

Ik kan alleen maar zeggen dat ik jullie allebei top vond en jullie samen een uitstekend team vormden. Zo’n warme deken heb ik in mijn leven niet eerder mogen ervaren. DANK!!!!! (L.O.)

 

Aanmelden: via deze website